Главная » ЭКОНОМИКА » “​Прем’єр Шмигаль заявив, що уряд готовий торгувати робочою силою на міжнародному ринку офіційно”

“​Прем’єр Шмигаль заявив, що уряд готовий торгувати робочою силою на міжнародному ринку офіційно”

“Прем’єр Денис Шмигаль сьогодні на своєму телеграм-каналі заявив, що Уряд готовий торгувати робочою силою на міжнародному ринку офіційно: “Уряд готовий до перемовин з європейськими країнами, які висловлять бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи. Про це повідомив під час зустрічі з послом Європейського Союзу в Україні Мааті Маасікасом та тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін. Важливою передумовою є легальне працевлаштування строком від 3 місяців із дотриманням усіх соціальних гарантій та належних умов праці українців. Координацію цієї роботи буде здійснювати урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Станом на зараз Уряд не отримував офіційних звернень від іншіх країн, окрім Фінляндії”. Ще раз: вільні, повносправні громадяни України можуть легально виїхати за кордон для легальної діяльності тільки за згоди Уряду”, – написав політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”, передають Патріоти України, та продовжив:

“Так, співгромадяни. Це дійсно торгівля людьми. Офіційна. Ні, я розумію, що ніхто з влади просто не подумав, як це виглядає і як кваліфікується юридично. І які смачні позови вони матимуть. Вони не зі зла – просто як завжди, “нульова компетентність, сееер”.

І, між іншим. Це про “сезонні роботи”. А виїхати заборонено і несезонним: постійним висококваліфікованим працівникам в тій же сфері ІТ, скажімо. Тим, що виграли високі конкурси на міжнародному рівні на високооплачуване робоче місце тільки власними знаннями, власним навчанням, власним бажанням працювати. Уряд їм не допомагав абсолютно.

Мат-тір Божа… Скажіть їм, ну хоч хтось! Може, час рекрутувати ілюстраторів, виводити під ВР і Банкову з величезними плакатами, на яких в картинках буде показано: як робити, як НЕ робити в жодному випадку. І група з мегафонами у якихось віршиках на два такти, можна з музичкою, щоб скандувала простенькі пояснення до принципів державного управління. Хоча не допоможе ж…”.

 

Оставить комментарий